Stip als nieuwe streepjescode

Dit stipje moet op den duur de traditionele streepjescode op producten vervangen. Onderzoekers van het Massachusetts Institute of Technology zal de ‘Bokode’, een led-lampje met duizendmaal de informatie van een barcode, volgende week presenteren op een conferentie in New Orleans. De informatiedrager, bestaande uit een afdruk en een lens, kan worden gelezen met de camera van een mobiele telefoon, in theorie tot op 20 meter afstand. Een foto van het supermarktschap zou bijvoorbeeld alle Bokodes (en dus producten) kunnen vergelijken op prijs en voedingswaarden. Of het juiste boek vinden in de bibliotheek. Vanwege de lens en de stroom kosten de prototypen nog 3,5 euro. Maar volgens de onderzoekers moet ook een reflecterende Bokode zonder stroom (à 3,5 cent) in de toekomst mogelijk worden. (BBC)

Meer over de Bokode via nrcnext.nl/links