Overige films

Snatch (Guy Ritchie, 2000, Engeland/VS). Tweede film van Ritchie is net als zijn Lock, Stock and Two Smoking Barrels een stoer sprookje voor en over gozers, voortgestuwd door cockney oneliners. Overvolle plot, over een illegale bokswedstrijd en een gestolen diamant, is ondergeschikt aan hippe vormgeving.RTL7, 20.30-22.25u.

The Calcium Kid (Alex De Rakoff, 2004, Engeland). Komische mockumentary over een goedaardige Londense melkman annex amateurbokser (Orlando Bloom) die in zeven dagen wordt klaargestoomd voor een gevecht tegen een Amerikaanse kampioen middengewicht. RTL7, 22.25-0.05u.

Scarface (Brian de Palma, 1983, VS). Remake van Howard Hawks’ film uit 1932 is een barokke en gewelddadige gangster-opera waarin Al Pacino in het Florida van de jaren tachtig uitgroeit tot onderwereldkoning en ten onder gaat aan overmoed, cokeverslaving en incestueuze liefde voor zijn zusje. Ook met Michelle Pfeiffer. Arte, 23.00-1.30u.

Harper/The Moving Target (Jack Smight, 1966, VS). Rolbezetting is sterkste troef van (toenmalige) poging om de private eye in de traditie van Chandler nieuw leven in te blazen. Met Paul Newman, Lauren Bacall, Julie Harris, Janet Leigh, Shelley Winters, Robert Wagner. BBC1, 0.25-2.30u.