Niet nog een termijn Arroyo

Niet nog een termijn Arroyo Manila. Ongeveer 10.000 betogers eisten gisteren in Manila het aftreden van de Filippijnse president Gloria Macapagal Arroyo. Arroyo beloofde volgend jaar haar functie neer te leggen. Een Filippijnse president mag maar één termijn van zes jaar aanblijven. Arroyo is echter al twee jaar langer aan de macht omdat ze ook nog een deel van de termijn van haar voorganger Joseph Estrada waarnam. Hij werd afgezet in 2001. Foto AP Protesters are blocked by hundreds of riot police as they try to force their way closer to the Philippine Congress for a rally to coincide with Philippine President Gloria Macapagal Arroyo's last state of the nation address, in Manila's Quezon City suburb, Monday, July 27, 2009, in the Philippines. Arroyo was expected to defend her spotty achievements during her final state of the nation address Monday against a backdrop of widespread protests that have dogged her turbulent 8 1/2-year rule in the Philippines. (AP Photo/Bullit Marquez) AP