Europese banken bereiden zich voor op meer wanbetalingen

Londen. De problemen die zich bij Amerikaanse creditcardmaatschappijen voordeden door de financiële crisis, lijken over te slaan naar Europa. Banken maken zich op voor een stortvloed aan wanbetalingen op creditcardschulden door de economische recessie. Dat meldde de Britse zakenkrant Financial Times gisteren. Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) voorziet dat 7 procent van de schulden van consumenten in Europa van in totaal 2.467 miljard dollar (1.590 miljard euro) als oninbaar de boeken zullen ingaan. In de Verenigde Staten is dit 14 procent. De zware klappen zullen vooral in het Verenigd Koninkrijk vallen, voorspelt het IMF. In de VS stijgt het aantal wanbetalingen op creditcardschulden al maanden door de oplopende werkloosheid en de economische neergang.