Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politiek

Bulgarije heeft nieuwe regering

Sofia. De minderheidsregering van Boiko Borisov heeft gisteren de steun van het Bulgaarse parlement gekregen. Drie rechtse oppositiepartijen stemden voor het kabinet, wat steun betekende van 162 van de 240 parlementariërs. Premier Borisov heeft op de belangrijkste departementen ministers neergezet zonder veel politieke ervaring, maar wel experts in hun gebied. Het is een bewuste keuze om de breuk met de vorige driepartijencoalitie scherp te stellen. Die coalitie, geleid door de sociaal-democraten, ging ten onder aan politieke spelletjes en maakte onvoldoende werk van de strijd tegen corruptie en georganiseerde misdaad. De EU-lidstaat Bulgarije werd voor die laksheid herhaaldelijk op de vingers getikt door de Europese Commissie.