5 redenen om uit te gaan

Flipperen met wc-matjes 2 installatie Pinballmandalamachine Den Haag: GEM. T/m 23 aug, di-zo 12.00-18.00u. www.gem-online.nl De Nederlandse kunstenaar Rob Birza is vooral bekend van zijn schilderijen, maar maakt ook ruimtelijke objecten en installaties. De immense flipperkast Pinballmandalamachine is opgebouwd uit objecten als wc-matjes, lampen, retro-eenden van keramiek en schietschijven van het leger.

1 openluchtfilm

Aanrijding in Moscou

Eindhoven: Plaza Futura. Tijd: 22.30u. Gratis. www.plazafutura.nl

Elke dinsdag en vrijdag wordt er een buitenfilm vertoond bij Plaza Futura. Vanavond: Aanrijding in Moscou (Christophe van Rompaey, 2008), een romantisch verhaal dat zich afspeelt in de Gentse volkswijk ‘Moscou’.

2 installatie

Pinballmandalamachine

Den Haag: GEM. T/m 23 aug, di-zo 12.00-18.00u. www.gem-online.nl

De Nederlandse kunstenaar Rob Birza is vooral bekend van zijn schilderijen, maar maakt ook ruimtelijke objecten en installaties. De immense flipperkast Pinballmandalamachine is opgebouwd uit objecten als wc-matjes, lampen, retro-eenden van keramiek en schietschijven van het leger.

3 openluchttheater

De storm

Amsterdamse Bos: Openluchttheater. Tijd: 21.30u. www.bostheater.nl

Theater het Amsterdamse Bos speelt nog tot en met 9 augustus De Storm van William Shakespeare. Een duister sprookje op de grens van komedie en tragedie, over wraak en macht, over de meedogenloze natuur en de wrede geschiedenis van de mens die vergeefs probeert meester over zijn lot te worden.

4 spektakel

Madurodam by Light

Den Haag: Madurodam. Aanvang: 23.00u. Entree: volw. 13,75 euro; kinderen 0-2 jr gratis; 3-11 jr 9,75 euro. www.madurodam.nl

Deze show van waterfonteinen, licht en laserprojectie vertelt het verhaal van Hansje Brinker en de strijd tegen het water. Heel Madurodam is onderdeel van het decor van de lichtshow.

5 brazilië

Brazil Contemporary

Rotterdam: Boijmans Van Beuningen, NAi en Nederlands Fotomuseum. www.brazilrotterdam.nl

Nog tot en met 23 augustus tonen Museum Boijmans Van Beuningen, het Nederlands Architectuurinstituut en het Nederlands Fotomuseum alle facetten van de Braziliaanse cultuur. Van beeldende kunst, architectuur en fotografie tot video’s, computergames en grafisch design.