4 redenen om tv te kijken

Stoer sprookje voor gozers 1 Stoer Sprookje Snatch RTL7, 20.30-22.45u. Tweede film van Guy Ritchie is net als zijn Lock, Stock and Two Smoking Barrels een stoer sprookje voor gozers, voortgestuwd door cockney oneliners. Het overvolle plot, dat cirkelt om een illegale bokswedstrijd en een gestolen diamant, is ondergeschikt aan hippe vormgeving, met freeze frames en andere filmfoefjes.

1Stoer Sprookje

Snatch

RTL7, 20.30-22.45u.

Tweede film van Guy Ritchie is net als zijn Lock, Stock and Two Smoking Barrels een stoer sprookje voor gozers, voortgestuwd door cockney oneliners. Het overvolle plot, dat cirkelt om een illegale bokswedstrijd en een gestolen diamant, is ondergeschikt aan hippe vormgeving, met freeze frames en andere filmfoefjes.

2 De niro en Pacino

Heat

Veronica, 20.30-23.50u.

Pas op het allerlaatst gebeurt datgene waar Heat beroemd om werd: Al Pacino en Robert De Niro samen in beeld. In de voorafgaande 170 minuten draaien de rechercheur (Pacino) en de gangster (De Niro) weliswaar dicht om elkaar heen, maar nooit zijn ze tegelijk te zien. Zelfs niet in de zes minuten durende sleutelscène, als ze samen een kopje koffie drinken in een café. Michael Mann, bekend van tv-serie Miami Vice, filmt de confrontatie tussen jager en prooi met wisselende close-ups. Voor een film die het eigenlijk moet hebben van mannen, auto’s en wapens, zijn de vrouwen opmerkelijk sterk aanwezig, in genuanceerde rollen. Heat combineert het beste van twee werelden: de spanning van toen, de emoties van nu.

3 Schoonheid

Koppen XL

België Eén, 21.05-21.40u.

Deze BBC-documentaire portretteert een 17-jarig meisje met het syndroom van Apert. Haar gezicht bleef achter in de groei. Tussen de operaties door gaat ze op zoek naar de betekenis van schoonheid.

4 kostuumdrama

Harper

BBC1, 00.25-02.30u.

Film naar de roman The moving target van Ross MacDonald. De privédetective Lew Harper (Paul Newman) krijgt van een rijke Californische dame de opdracht om haar verdwenen echtgenoot op te sporen. Harper gaat letterlijk over lijken om achter de waarheid te komen. De dialogen van scenarist William Goldman maken het een humoristisch mysterie.