Voorkeur Radio, televisie en internet

actualiteiten

Netwerk. Aandacht voor de bestemming van Nederlandse kerken. Nederland telt nu nog 4200 kerken. De komende 10 jaar zullen zo’n 1200 kerken worden gesloopt, of verbouwd tot een nieuwe bestemming, zoals een appartementencomplex, disco of moskee. Het kerkbestuur beschouwt zo'n herbestemming vaak als een ontheiliging van de kerk. En een nieuwe serie over de crisis met portretten van mensen die er door worden geraakt. Vandaag de werkloze Bert en Ina Wezeman uit het Oost-Groningse Termunten. Ned.2, 20.25-20.55u.

Nova/Den Haag Vandaag. In de studio de vorige week gearresteerde en vervolgens weer vrijgelaten 'Vegan Streaker' met zijn advocaat mr. Spong. En in een serie reportages over de grenzen van wat eens het IJzeren Gordijn heette vanavond het verhaal van Michael Gartenschläger, in 1961 op 17-jarige leeftijd in de DDR tot levenslang veroordeeld omdat hij geprotesteerd had tegen de bouw van de Berlijnse Muur.Ned. 2, 22.15-22.40u.

informatief

Goudzoekers: Gezondheid. Het lijkt erop dat je jezelf gezond kunt kopen, het aanbod van geneeskundige mogelijkheden groeit. We geven steeds meer geld uit aan health checks en body scans. Ned.2, 19.55-20.25u.

Spoorloos extra. Op zoek naar de vader van Alla Rotthier. Alla werd geboren in de voormalige Sovjet-Unie, maar de liefde bracht haar naar Nederland. Alla was zes jaar toen haar ouders uit elkaar gingen. Een rechter wees Alla toe aan haar moeder en bepaalde tevens dat de vader pas contact mocht zoeken met zijn dochter als ze volwassen was. Mede hierdoor wist Alla amper iets over haar vader. De zoektocht eindigt bij het graf van de vader, maar Alla kon wel in contact worden gebracht met diens zoon. Ned. 1, 20.30-21.20u.

Groeten van Max. Consumentenprogramma voor vakantiegangers, o.a. over het failliete reisbureau Golden Tours, vertragingen op luchthavens en hoe vermaken we de kinderen in de auto tijdens de lange rit naar uw vakantiebestemming? Ned.1, 21.20-22.15u.

Over vaders en zonen. Marcel Buissink is de onbekende en lang onbeminde zoon van Herman Brood. Hermans seks-drugs-&-rock-‘n-roll-bestaan liet weinig ruimte voor het opvoeden van een kind. Hermans manager Koos van Dijk ontfermde zich over Marcel. Ned.1, 22.55-23.25u.

amusement

The supersizers eat... Ancient Rome. Culinair-historische serie. Deze keer hebben actrice Sue Perkins en culinair recensent Giles Coren, voor de gelegenheid vermomd als senator en vestaalse maagd, zich in het oude Rome teruggetrokken. Chefkok Valentina Harris zet hen lekkernijen voor uit het begin van onze jaartelling, zoals een garumsaus, gemaakt van de ingewanden van rotte vis. BBC2, 22.00-23.00u.

Toren C. Satirisch programma met Maike Meijer en Margôt Ros. In het bedrijvencomplex Toren C werken mensen samen die elkaar niet hebben uitgezocht. Zoals op elke werkvloer, leidt dat nog al eens tot spanningen of pijnlijke situaties. Ned.3, 22.10-22.45u.

Sport

NOS WK Zwemmen Rome. Live verslag. Nederlandse vrouwen als Marleen Veldhuis, Inge Dekker, Chantal Groot en Femke Heemskerk zijn goede kanshebbers voor de finales, evenals de heren Robin van Aggele en Nick Driebergen. Ned.2, 17.55-19.30u.

Belga sport: Greg LeMond, een wonder in Parijs. Eind jaren ‘80 formeerde de schimmige zakenman François Lambert uit een zootje ongeregeld de wielerploeg ADR. Onder leiding van Greg Lemond wonnen ze vele grote wedstrijden. Canvas, 22.10-23.35u.