Rusland laat `maffiabaas` vrij

Moskou, 27 juli. - De vermeende maffiabaas Semion Mogilevitsj, die in VS wordt gezocht voor fraude en afpersing, is in Rusland vrijgelaten. Dat hebben de Russische autoriteiten vandaag bevestigd. Mogilevitsj was volgens de FBI in de jaren negentig het kopstuk van een omvangrijk misdaadsyndicaat in Oost-Europa. Hij werd in 2008 in Rusland gearresteerd op verdenking van belastingontduiking. Zijn advocaat heeft altijd gezegd dat Mogilevitsj onschuldig is. Volgens hem heeft een rechtbank Mogilevitsj vrijdag op borgtocht vrijgelaten, omdat er geen bewijs is. De Oekraïense premier Timosjenko heeft Mogilevitsj eerder beschuldigd achter RosUkrEnergo te zitten, een schimmige tussenhandelaar die de gashandel tussen Rusland en Oekraïne regelde. Mogilevitsj ontkent dat.