Palin neemt in stijl afscheid van Alaska

Palin neemt in stijl afscheid van Alaska Fairbanks, 27 juli. Voormalig Republikeins vicepresidentskandidaat Sarah Palin heeft gisteren het gouverneurschap van de Amerikaanse staat Alaska officieel neergelegd. Ze deed dat met een afscheidsrede in de stad Fairbanks waar haar hele gezin bij aanwezig was. Sinds ze eerder deze maand haar aftreden aankondigde, wordt druk gespeculeerd dat Palin in 2012 een gooi naar het presidentschap zou willen doen. In een reeks afscheidsoptredens verschafte ze dit weekeinde echter weinig duidelijkheid over haar toekomst. Wel haalde de politicus fel uit naar de media, die haar en haar familie onheus zouden hebben bejegend. Ze noemde persvrijheid een belangrijk Amerikaans voorrecht, waarvoor militairen zouden sterven om het te verdedigen. „Dus stop, ter ere van de Amerikaans soldaat, met dingen te verzinnen.” Foto AP Alaska Gov. Sarah Palin gives a thumbs up during her resignation speech during a ceremony in Fairbanks, Alaska, Sunday, July 26, 2009, where Gov. Sarah Palin stepped down and turned over power to Lt. Gov. Sean Parnell. (AP Photo/Al Grillo) AP