Overige films

Six Days, Seven Nights (Ivan Reitman, 1998, VS). Romantische avonturenkomedie voor het hele gezin. Dranklustige vrachtpiloot Harrison Ford en jonge damesbladredacteur Anne Heche stranden op onbewoond eiland.SBS6, 20.30-22.30u.

V.I. Warshawski (Jeff Kanew, 1991, VS). Kathleen Turner is geknipt voor de rol van doorgewinterde vrouwelijke privédetective, die klappen incasseert als een man. Overigens ongeïnspireerd maakwerk. Ook met Charles Durning, Angela Goethals.RTL8, 20.30-22.10u.

Garde à vue (Claude Miller, 1981, Frankrijk). Knappe, enigszins steriele policier over het verhoor van de van moord verdachte notaris Michel Serrault door vasthoudende politieman Lino Ventura. Op oudjaarsavond. Regisseur Miller getuigt van gevoel voor verbale subtiliteit. Ook met Guy Marchand en Romy Schneider.Arte, 21.00-22.25u.

Die Unerzogenen (Pia Marais, 2007, Duitsland). Op het Rotterdamse filmfestival van 2007 met een Tiger Award bekroond portret van jong pubermeisje in onachtzaam hippiegezin. Ze fantaseert zich een ander leven. De vaste cameraman van Carlos Reygadas draaide de film in de directe stijl van bijvoorbeeld de gebroeders Dardenne. ARD, 22.45-0.15u.