Nigeria: 39 doden bij gevechten tussen politie en militanten

Abuja. Islamitische militanten hebben gisteren een politiebureau aangevallen in het noorden van Nigeria. Bij de aanval kwamen volgens de politie 39 militanten om het leven en werden 150 anderen opgepakt. De aanval was een vergelding voor de arrestatie van enkele leiders van de islamitische militanten. Ongeveer zeventig Nigerianen, gewapend met geweren, handgranaten en pijl en boog, vielen het politiebureau aan in de stad Bauchi, de hoofdstad van de gelijknamige staat. Ze trokken zich terug na een vuurgevecht met veiligheidstroepen, aldus de politie. De woordvoerder van de politie in Bauchi zei dat de gewapende bende behoort tot Boko Haram, een lokale groepering die ijvert voor de invoering van de sharia (islamitische wetgeving) om heel Nigeria. Bauchi is een van de twaalf staten in het overwegend islamitische noorden van Nigeria, waar een striktere handhaving van de sharia wordt afgedwongen. Deze beslissing heeft een groot deel van de christelijke minderheden vervreemd en heeft de aanzet geven tot sektarische geweld waarbij duizenden mensen zijn omgekomen.