Nader bekeken

Cavendish eerste renner met zes ritzeges sinds Ocana

Mark Cavendish (24) behaalde gisteren op de Champs-Elysées in Parijs zijn zesde ritzege in deze Tour de France. De Engelse wielrenner van Columbia won vorig jaar bij zijn debuut in de Ronde van Frankrijk ook al vier etappes. „Dit is de droom van iedere sprinter ter wereld”, zei Cav na afloop van de slotrit. „Ik wilde dit dolgraag.”

Cavendish moest ondanks zijn zes dagzeges de groene trui voor de beste sprinter aan Thor Hushovd laten. De Noor, die één etappe wist te winnen, won het klassement vooral op basis van tussensprints. Hushovd werd ook geholpen door de diskwalificatie van Cavendish in de veertiende etappe, omdat de Brit volgens de jury onreglementair had gesprint. Cavendish: „Volgend jaar kom ik primair terug voor etappes, misschien komt die trui dan vanzelf.”

Cavendish eerste renner met zes ritzeges sinds Ocana