een weekeinde vol voetbal

Feyenoord heeft het laatste oefenduel voor het nieuwe seizoen in De Kuip overtuigend gewonnen. De ploeg van trainer Mario Been versloeg de Italiaanse club Sampdoria gisteren met 3-0. Leroy Fer, Luigi Bruins en Jonathan de Guzman maakten de doelpunten. Feyenoord speelde ruim een helft tegen tien man. Verdediger Marco Rossi kreeg na veertig minuten de rode kaart nadat hij een schot van Roy Makaay met zijn hand uit het doel van Sampdoria had gehouden. Bruins benutte de toegekende strafschop.

Het commentaar van de Duitse tv-verslaggever loog er niet om. „Harlos und trostlos” noemde hij het spel van de Nederlandse voetbalsters in de oefeninterland tegen Duitsland. De ploeg van Vera Pauw werd hoog ingeschat door de regerend Europees en wereldkampioen, en de Duitse speelsters begonnen furieus in het Rhein Neckar Stadion in Sinsheim. Na een kwartier stond het al 2-0. Nederland verloor uiteindelijk met liefst 6-0. Het team van Pauw heeft nog twee oefeninterlands op het programma staan. Zaterdag 8 augustus is Polen de tegenstander, op 13 augustus speelt Nederland in Rusland. Het EK wordt gehouden van 23 augustus tot en met 10 september in Finland.

De Franse landskampioen Girondins Bordeaux heeft voor de tweede keer op rij de Super Cup gewonnen. Bekerwinnaar Guingamp, uitkomend in de tweede divisie, werd met 2-0 verslagen. In België ging de Super Cup naar Standard Luik. De landskampioen won thuis met 2-0 van bekerwinnaar Racing Genk.

PSV heeft Stanislav Manolev aangetrokken. De club uit Eindhoven neemt de 23-jarige Bulgaar over van Litex Lovech. Manolev tekende een driejarig contract.

Transfers in de eerste divisie: Vito Wormgoor speelt komend seizoen op huurbasis voor De Graafschap. De twintigjarige verdediger komt over van FC Utrecht. VVV-Venlo heeft de 22-jarige aanvaller Rachid Ofrany voor een jaar verhuurd aan AGOVV Apeldoorn. En Angelo Martha vervolgt zijn voetbalcarrière bij FC Den Bosch. De 27-jarige verdediger komt over van Willem II, waar hij transfervrij mocht vertrekken.

Middlesbrough heeft een bod geaccepteerd op de Egyptische aanvaller Mido. Van welke club het bod komt, is niet bekendgemaakt. De oud-Ajacied moet zelf nog tot overeenstemming komen.

De nieuwe Arabische eigenaar van Portsmouth, Sulaiman Al Fahim, mag grote plannen hebben, maar Diego Maradona naar de Engelse club halen kan hij vergeten: de Argentijnse bondscoach liet weten dat hij het nationale elftal nooit in de steek zal laten.

David Beckham heeft een boete van 1.000 dollar gekregen, omdat hij in de wedstrijd tegen AC Milan de confrontatie wilde aangaan met de fans van zijn eigen club LA Galaxy. De Engelsman werd in zijn eerste thuisduel na zijn terugkeer in Amerika uitgefloten. Beckham daagde de fans op de tribune in de rust uit het veld op te komen. En dat werd niet gewaardeerd door de tuchtcommissie van de Amerikaanse competitie.