5 redenen om tv te kijken

1drama

Spoorloos extra

Ned. 1, 20.30-21.10u.

Wat gebeurt er eigenlijk met al die herenigde familieleden, als ze elkaar na een lange zoektocht gevonden hebben? Presentator Derk Bolt bezoekt families om te praten over het vervolg.

2 honkbalcomedy

Bull Durham

Ned. 3, 20.30-22.10u.

De Durham Bulls is een provinciaal team uit de Minor League, de eerste divisie van het honkbal. Susan Sarandon is de al wat oudere groupie van de Durham Bulls, maar eentje met klasse. Zij kiest elk seizoen een nieuwe honkballer als minnaar, die dan prompt de beste speler van het team wordt. De keuze gaat dit jaar tussen een ervaren catcher (Kevin Costner) en de getalenteerde pitcher Nuke (Tim Robbins ). (Ron Shelton, 1988)

3 ijshockeydetective

V.I. Warshawski

RTL 8, 20.30-22.10u.

V.I. Warshawski is een creatie van de populaire thrillerschrijfster Sara Paretsky. Kathleen Turner speelt een nogal slonzige privédetective. Ze woont alleen, draagt een stinkend joggingpak, haar ijskast schimmelt en haar auto is een barrel. Een ijshockeyspeler – in zakelijk conflict met zijn familie – huurt haar in om op zijn dochter te passen. Maar hij wordt vermoord en de dochter en detective gaan samen op onderzoek uit. (Jeff Kanew, 1991)

4 kostuumdrama

Sense and sensibility

Ned. 2, 21.00-22.00u.

Nieuwe 3-delige dramaserie naar het boek van Jane Austen (1775-1817). Als de vader van Elinor en Marianne sterft, blijven de twee zussen op het idyllische Engelse plattenland van 1800 zonder geld achter. Gelukkig hebben ze geen gebrek aan aandacht van mannen uit de gegoede kringen. Met: Hattie Morahan, Charity Wakefield e.a.

5 trauma

Panorama

BBC 1, 21.30-22.00u.

Ex-oorlogsverslaggever Allan Little onderzoekt het effect van het posttraumatisch stresssyndroom dankzij de Vietnamoorlog op onder meer Britse verzekeringsclaims.