Whisky

Als mijn weddenschap met Kay van de Linde werkelijk zou gaan om een fles whisky van 500 euro zou Franken volkomen gelijk hebben gehad met zijn verwijt dat dit de decadentie ten top is. Een ambtenarensalaris bij de publieke omroep staat dergelijke gekkigheid echter niet toe. NRC had dit kunnen weten door, naar goed journalistiek gebruik, de uitspraak van de spindoctor even te checken bij de andere partij. Dan had de krant vernomen dat er is gewed om een `goede fles whisky`. De heer Van de Linde heeft het exorbitante bedrag er zelf bij verzonnen. Volgens mijn slijter verdient een fles van een euro of vijftig al het predicaat `goed`. Wie ben ik om dat te betwijfelen.

Kay van de Linde (NRC Weekblad, 11 juli) vertelde met omroepmedewerker Kee een weddenschap te hebben gesloten voor een fles whisky van 500 euro. Briefschrijver Franken schreef vorige week blij te zijn dat de salarissen van dergelijke journalisten worden aangepakt.

    • Peter Kee