Volgende week in NRC Handelsblad

'Welcome' Scene uit de film Welcome (2009) Foto: OutNow! OutNow!

Maandag In de rubriek Binnenland een profiel van bestuursvoorzitter Martien Kromwijk van de woningcorporatie Woonbron, waarvoor een miljoenenverlies dreigt als gevolg van de verbouwing van de ss Rotterdam.

Dinsdag Op de kunstpagina blijft Arnon Grunberg dagelijks verslag doen van zijn ervaringen als masseur in een Roemeense badplaats.

Woensdag In de film Welcome vertelt cineast Philippe Lioret over een jonge, illegale Koerd die zich voorneemt om het Nauw van Calais over te zwemmen, naar zijn geliefde in Engeland toe. Op de filmpagina een recensie.

Donderdag Sinds 1976 worden honderden mannen vanaf hun geboorte gevolgd door een Amerikaanse psychiater, voor een uitvoerig onderzoek naar wat bijdraagt aan iemands levensgeluk cq iemands ongeluk. Een van hen was president John F. Kennedy. Op de pagina wetenschap wordt verslag gedaan.

Vrijdag Veenhuizen zet zich in om de voormalige Drentse armen- en dwangkolonie op de Unesco-Werelderfgoedlijst geplaatst te krijgen. Het Cultureel Supplement beschrijft de monumentale gebouwen en de kunstenaars die er werken.

De Boekenbijlage viert Knut Hamuns 150ste verjaardag.

Zaterdag NRC Weekblad presenteert een fotoserie over een intensive-care-afdeling in Breda. Joyce van Belkom kreeg er eenfotojournalistieke prijs voor.