Verkoop VW daalt met 5 procent

Wolfsburg, 25 juli. - Volkswagen (VW), de grootste autofabrikant van Europa, heeft zijn wereldwijde verkoop in de eerste helft van 2009 met 5 procent zien dalen tot 3,1 miljoen wagens. Dat maakte het Duitse autoconcern vrijdag bekend.

De verkoop van auto`s van het kernmerk VW steeg met 2,2 procent tot 1,95 miljoen. De autofabrikant, met ook de merken Seat, Skoda en Audi, breidde zijn wereldwijde marktaandeel in het afgelopen halfjaar uit tot 12 procent van 9,9 procent een jaar eerder. Voor de rest van het jaar blijft VW nog voorzichtig. Het concern rekent voor heel 2009 op een verkoopdaling met 10 procent ten opzichte van vorig jaar.

VW staat op het punt de Duitse sportwagenbouwer Porsche over te nemen. Donderdag stapte Porsche-topman Wendelin Wiedeking op, waarmee de weg vrij is voor een samengaan van beide bedrijven. Eerder probeerde Porsche VW over te nemen, maar dat mislukte, omdat Porsche te diep in de schulden was beland.