Verdachte Palm Invest werd teen afgeknipt

Bij een van de hoofdverdachten in de fraudezaak rond vastgoedfonds Palm Invest is afgelopen week een teen afgeknipt. De 37-jarige Danny K. had met zijn zakenpartner Bart D. in Antwerpen een afspraak met twee 34-jarige Nederlanders. Op de afgesproken plek werden ze bedreigd en mishandeld. De mannen eisten geld, knipten een teen van Danny K. af en lieten hen gaan. Ze spraken af dat de slachtoffers een dag later in Houten geld zouden overhandigen.

De twee slachtoffers gingen naar de politie. In overleg met de politie gingen de slachtoffers naar het hotel in Houten. De twee verdachten van de afpersing en mishandeling werden daar vervolgens aangehouden.

Danny K. en Bart D. werden begin 2008 aangehouden op verdenking van beleggingsfraude met hun bedrijf Palm Invest. Honderden beleggers hadden samen ongeveer 30 miljoen euro ingelegd, dat zou worden geïnvesteerd in het golfstaatje Dubai. Later bleek dat het geld was opgemaakt aan auto's, huizen en boten. Eind dit jaar komt de zaak voor de rechter.

Volgens advocaat Jeroen Soeteman was K. naar Antwerpen afgereisd om zaken te doen. „Hij hoopte geld te kunnen verdienen om beleggers terug te betalen.” Hij kan zich niet voorstellen dat de mannen die zijn cliënt mishandelden beleggers waren in Palm Invest. „Dat zijn over het algemeen heel nette mensen, die er zicht op hebben dat ze minstens de helft van hun ingelegde geld terugkrijgen.” Welke teen van Danny K. is afgeknipt, wil de advocaat niet zeggen. „Maar hij is niet meer gevonden. Die is definitief kwijt.”

Overigens werden Danny K. en Bart D. na de mishandeling donderdag zelf ook opgepakt voor het overtreden van de regels die aan het opheffen van hun voorarrest waren verbonden. Zo mochten zij het land niet verlaten. Gisteren werden ze weer vrijgelaten.

De twee verdachten van de afpersing en mishandeling zitten nog vast. De politie sluit meer arrestaties niet uit.