Texaanse bank vreest faillissement

New York, 25 juli. - De Amerikaanse bank Guaranty Financial Group, de op een na grootste private bank in Texas, verkeert in geldproblemen. Het bedrijf vreest om te vallen. Als dat gebeurt, betekent dat het grootste faillissement van een Amerikaanse bank dit jaar. Guaranty Financial Group heeft last van zogenoemde slechte leningen, ofwel uitgeleend geld dat niet wordt terugbetaald. Ook zijn bezittingen van het concern minder waard geworden. Het bedrijf is er tot nu toe niet in geslaagd geld te krijgen van aandeelhouders. Hulp van de overheid zit er niet in, verwacht de bank. De bank heeft een beheerd vermogen van ongeveer 16 miljard dollar (11,2 miljard euro) en meer dan 150 kantoren in Texas en Californië. Dat is ongeveer de helft van de omvang van IndyMac, dat vorig jaar juli omviel.