selectie

Brazilië aan de Maas: zomercarnaval in Rotterdam. Ned.1, 18.55u. 28-07-2006, ROTTERDAM. WARM-UP VAN HET ZOMERCARNAVAL. WINNAAR VAN DE BATTLE OF THE DRUMS, DE BRASSBAND "ETERNITY BRASS". FOTO BAS CZERWINSKI
Brazilië aan de Maas: zomercarnaval in Rotterdam. Ned.1, 18.55u. 28-07-2006, ROTTERDAM. WARM-UP VAN HET ZOMERCARNAVAL. WINNAAR VAN DE BATTLE OF THE DRUMS, DE BRASSBAND "ETERNITY BRASS". FOTO BAS CZERWINSKI Czerwinski, Bas

informatief

Planet Earth. Serie natuurdocumentaires. Afl. Iceworlds, over het landschap en het leven in arctische gebieden. De camera’s volgen op de Zuidpool een kolonie keizerpinguïns en op de Noordpool een ijsbeer op zijn rooftocht door de poolzee. Ned.2, 2015u.

muziek

Rock! Serie over de geschiedenis van de rockmuziek. Vandaag: de Amerikaanse alternatieve rock in de jaren 80 en 90. De ‘generatie x’ die dan opgroeit, kampt met een pessimistisch wereldbeeld en zoekt een stem om het ongenoegen te verwoorden en zich te bevrijden uit het keurslijf van de consumptiemaatschappij. Geïnspireerd door de late punk van Black Flag ontstaat in Seattle een nieuw authentiek geluid: grunge. Later wordt Kurt Cobain van Nirvana het tragische boegbeeld van deze generatie. Muziek van The Pixies, Black Flag, Sonic Youth, Nirvana, R.E.M. en Pearl Jam. Ned.3, 21.00-22.00u.

sport

Tour de France. Rechtstreeks verslag van de 20ste etappe. Over 167 kilometer van Montélimard naar Mont Ventoux. Ned.1, 13.40-16.55u.

Empire of cricket. Documentaireserie over de geschiedenis van de cricketsport. Vandaag: India. BBC2, 19.00-20.00u.

amusement

Dames van Oranje. Serie over de prinsessen van Oranje: zeven burgermeisjes die door hun huwelijk toetraden tot de Koninklijke Familie. In de derde afl. wil presentatrice Jetske van den Elsen weten in hoeverre de prinsessen erin slagen hun kinderen een ‘normale’ opvoeding te geven. Ned.2, 19.00-19.30u.

Jekkers en Koos: Het verhaal achter de liedjes. Cabaretier Harrie Jekkers en schrijver Koos Meinderts kennen elkaar van de havo en werken al ruim 30 jaar samen aan theaterprogramma’s. In 1999 stonden ze voor het eerst samen op het podium, met liedjes en de verhalen (over hun samenwerking) achter die liedjes. Ned.1, 20.25-23.45u.

radio

Argos: Luizen in de pels. Zomerserie van het onderzoeksprogramma Argos. Gesprekken met collega-journalisten over hun fascinaties en onderzoeksmethoden. Vandaag Lex Runderkamp, rechtbankverslaggever voor het NOS Journaal. Eerder maakte hij samen met de inmiddels overleden Feike Salverda o.m. het VPRO-programma Gouden Bergen, waarin ze met verborgen camera’s en overvaltechnieken allerlei geheime gegevens boven tafel wisten te krijgen. Radio 1, 13.15-14.05u.