Meer Nederlanders naar Duitsland

Berlijn, 25 juli. - Steeds meer Nederlanders brengen hun vakantie door in Duitsland. Alleen al in de eerste vijf maanden van dit jaar steeg het aantal overnachtingen van Nederlandse reizigers in de Bondsrepubliek met 1,9 procent naar 2,9 miljoen.

Dat blijkt uit cijfers van het Duitse bureau voor de statistiek, die vrijdag bekend zijn gemaakt. Duitse media bestempelen de stijgende belangstelling vanuit Nederland als het enige lichtpuntje, want in totaal daalde het aantal buitenlandse bezoekers voor het eerst sinds jaren.

In vergelijking met vorig jaar nam van januari tot eind mei het aantal overnachtingen van toeristen en zakenlieden af met 6,5 procent. Belangrijkste oorzaak lijkt de wereldwijde economische crisis te zijn. Het gestegen aantal Nederlandse bezoekers is echter waarschijnlijk mede aan diezelfde crisis te danken. De ANWB sprak eerder dit jaar al de verwachting uit dat Nederlanders dichter bij huis vakantie zouden gaan vieren.