Kluswoning steeds meer in trek bij woningzoekenden

Rotterdam, 25 juli. - Kluswoningen zijn onder woningzoekenden steeds meer in trek. Bijna een kwart (23 procent) van de woningenzoekenden zou momenteel een kluswoning willen kopen. Vorig jaar was dit nog 18 procent. Dit blijkt uit onderzoek van USP Marketing Consultancy onder ruim 950 woningzoekenden.

De stijging is volgens de onderzoekers te verklaren door de lage prijzen van deze woningen. In de gemeente Rotterdam zijn bijvoorbeeld kluswoningen te krijgen vanaf 60.000 euro. In tijden van recessie is zo`n woning daardoor een aantrekkelijk alternatief voor duurdere `gewone` koopwoningen. Opvallend is dat vooral hoger opgeleide woningzoekenden (27 procent) open staan voor een kluswoning. Het aanbieden van meer kluswoningen zou voor stedelijke gemeenten een goed instrument zijn om hoger opgeleiden voor de stad te behouden of om hen te verleiden naar de stad terug te keren, menen de onderzoekers. Zij denken dat het voor hoger opgeleiden aantrekkelijk is om indeling en uitrusting van de woning volledig zelf te kunnen bepalen.