ijs van Janneke chocolatechip-ijs

Deze week een ijsje voor groot én klein: chocoladeroomijs met spikkeltjeschocola.

Voor 4 personen: 250 ml melk, 4 eidooiers, 75 gram suiker, 200 gram pure (70 procent) chocolade, fijn (maar niet té fijn) gehakt, 200 ml slagroom

Breng de melk aan de kook. Klop de eidooiers met de suiker en schenk al kloppend de hete melk erbij. Schenk terug in de pan en roer op laag vuur tot de eiervla begint te binden. Haal van het vuur, voeg driekwart van de chocolade toe en laat al roerend smelten. Laat de chocoladevla afkoelen en in de koelkast koud worden. Klop de slagroom lobbig en spatel door de ijsbasis. Draai er ijs van volgens de instructies van uw ijsmachine (of gebruik de vries-en-mixmethode). Voeg in de laatste minuut de rest van de chocolade toe aan het draaiende ijsmengsel (of meng na 3-4 uur door het nog net niet bevroren ijs).

    • Janneke Vreugdenhil