Geregeld zon

Na de zware buien van de afgelopen dagen belooft de zomer zich deze week enigszins te herstellen. Een hogedrukgebied komt wat noordelijker te liggen, boven het midden van Frankrijk. Het kan niet voorkomen dat er vanmorgen nog enkele buien ontstaan. Vooral in het noordoosten en oosten valt er tot in de middag soms een bui. Elders blijft het overwegend droog, in het westen en zuidwesten valt geen drup meer. Daar hebben zonnige perioden de overhand, verder landinwaarts gaat de zon vaker schuil achter bewolking. Bij een matige westelijke wind wordt het 20 of 21 graden. Zondag ligt de kern van het hogedrukgebied boven het Zuid-Duitsland. De wind draait naar de zuidhoek zodat de aanvoer van iets warmere lucht weer op gang kan komen. De zon schijnt van tijd tot tijd, al drijft er ook wat dunne hogere bewolking over. De temperatuur stijgt landinwaarts tot rond 24 graden. Langs de kust wordt het ongeveer 22 graden. Maandag bevinden we ons ook in vrij warme lucht, maar vanuit het westen komt een front het land binnen. De bewolking neemt toe en er kan een bui vallen, voornamelijk in het oosten mogelijk met onweer. Daar kan het mogelijk 25 graden worden, in het westen circa 20 graden. De dagen erna herstelt de hogedruk zich en wacht ons weer een aantal droge en vrij zonnige dagen met stijgende temperaturen. Al met al wordt het duidelijk een stuk minder wisselvallig.