Film

The French Connection. Schoolmakende misdaadfilm, waarin de vasthoudende New Yorkse rechercheur Jimmy ‘Popeye’ Doyle (Gene Hackman) jacht maakt op het brein (Fernando Rey) achter een drugstransport vanuit Marseille. Doyle bijt zich zo vast in de zaak dat hij geregeld een grens overschrijdt. (William Friedkin, 1971, VS). RTL7, 23.20-1.20u. scene uit de film The French Connection (1971) RTL Nederland The Frensh Connection Deze foto is vrij van rechten voor publicatie bij redactionele artikelen. Naamsvermeldinf fotograaf verplicht: 20th century fox Twentieth Century Fox

Suspect (Ivan Boeckmans & Guy Lee Thys, 2005, België). Koppel dat eerder goed was voor Kassablanka (over extreem-rechts) maakte geëngageerd drama over ontwrichting van Vlaamse huisvader (Gene Bervoets) die door zijn stiefdochter wordt beschuldigd van ongewenste intimiteiten. Eén, 20.35-22.10u.

Zusje (Robert Jan Westdijk, 1995, Nederland). In het verrassende speelfilmdebuut van o.m. Westdijk (regie) en Kim van Kooten (hoofdrol) achtervolgt een geobsedeerde jongen zijn zusje met een video-8-camera ter opheldering van een jeugdgeheim. De kijker danst mee met de camera en krijgt behalve het verslag van een haat-liefde-verhouding ook een humoristisch beeld van een groepje twintigers in de jaren negentig. Ned.3, 23.50-1.20u.

Tacones lejanos / High Heels (Pedro Almodóvar, 1991, Spanje/Frankrijk). Grillig werkstuk van de door modieus populaire cultuur gefascineerde regisseur van o.m. Women on the Verge of a Nervous Breakdown. Het scenario lijkt te gaan over een dochter die voor eeuwig in de schaduw staat van haar moeder, een beroemde popzangeres. Muziek van Ryuichi Sakamoto. Canvas, 0.10-2.00u.