Film

Suspect (Ivan Boeckmans & Guy Lee Thys, 2005, België). Koppel dat eerder goed was voor Kassablanka (over extreem-rechts) maakte geëngageerd drama over ontwrichting van Vlaamse huisvader (Gene Bervoets) die door zijn stiefdochter wordt beschuldigd van ongewenste intimiteiten. Eén, 20.35-22.10u.

Zusje (Robert Jan Westdijk, 1995, Nederland). In het verrassende speelfilmdebuut van o.m. Westdijk (regie) en Kim van Kooten (hoofdrol) achtervolgt een geobsedeerde jongen zijn zusje met een video-8-camera ter opheldering van een jeugdgeheim. De kijker danst mee met de camera en krijgt behalve het verslag van een haat-liefde-verhouding ook een humoristisch beeld van een groepje twintigers in de jaren negentig. Ned.3, 23.50-1.20u.

Tacones lejanos / High Heels (Pedro Almodóvar, 1991, Spanje/Frankrijk). Grillig werkstuk van de door modieus populaire cultuur gefascineerde regisseur van o.m. Women on the Verge of a Nervous Breakdown. Het scenario lijkt te gaan over een dochter die voor eeuwig in de schaduw staat van haar moeder, een beroemde popzangeres. Muziek van Ryuichi Sakamoto. Canvas, 0.10-2.00u.