Citaten deze week

„Dit is zoals ik ben. Kenny van Hummel geeft niet op, Kenny van Hummel wil doorstrijden, absoluut Parijs halen.” Wielrenner Kenny van Hummel over zijn strijdlust in de Tour de France, sportwereld.nl, 22 juli. 21-07-2009, Bourg-St-Maurice, Frankrijk. Kenny van Hummel na de finish van de 16e etappe. Foto Bas Czerwinski Czerwinski, Bas

„Het wordt toch goed medisch begeleid? Ze vallen heus niet meer dood van de fiets. Goed, over de bijwerkingen is soms niet alles bekend. Dan leef je misschien vijf jaar korter. Wat is vijf jaar op de eeuwigheid?”

De Rotterdamse dichter Jules Deelder over dopinggebruik in de wielrennerij, gelderlander.nl, 21 juli.

„Ik ben er nog niet van overtuigd dat bij alle banken alle kasten opengehaald zijn en dat alle lijken eruit zijn.”

Eurocommissaris Neelie Kroes over de kredietcrisis, EenVandaag, 20 juli.

„Vergis je niet in zijn bourgondische karakter. Verhagen kan keihard zijn. Ambtenaren weten dat nu, politici al langer. Als je een deal met hem hebt, dan stáát die. Zo niet, dan draait hij jouw arm uit de kom.”

Europarlementariër Hans van Baalen (VVD) over minister Verhagen, de Volkskrant, 21 juli.

„Dit is zoals ik ben. Kenny van Hummel geeft niet op, Kenny van Hummel wil doorstrijden, absoluut Parijs halen.”

Wielrenner Kenny van Hummel over zijn strijdlust in de Tour de France, sportwereld.nl, 22 juli.

„Het komt erdoor. Het is als ‘kun je voorkomen dat na de dag de nacht komt’? Maar ze zullen alles doen om het tegen te houden, niet alleen omdat ze ideologisch tegen zijn, maar omdat ze weten dat het politiek gezien zo krachtig is.”

Nancy Pelosi, voorzitter Huis van Afgevaardigden, over de hervorming van het Amerikaanse zorgstelsel, washingtonpost.com, 22 juli.

„Bij reisgenoot Jan de Boer is tijdens verduistering 10 euro verduisterd oftewel gerold!”

Sterrenkundige Theo Jurriens over de zonsverduistering in Azië, twitter.com/wegisdezon, 22 juli.