Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Voetbal

Waterpolovrouwen kiezen bij WK bewust voor een omweg

ROME. In een poging om de ijzersterke Amerikaanse ploeg zo lang mogelijk te ontwijken, hebben de Nederlandse waterpolovrouwen gisteren bij de wereldkampioenschappen in Rome voor een omweg gekozen. Oranje had op basis van een sterk doelsaldo de mogelijkheid direct plaatsing voor de kwartfinales af te dwingen, maar `bespaarde` opponent Duitsland in de laatste groepswedstrijd een afstraffing: 8-6. Omdat concurrent Spanje wél uithaalde tegen Brazilië (12-6), werd de Zuid-Europese ploeg groepswinnaar en verzekerde het zich van een plek bij de laatste acht. Oranje werd verwezen naar een tussenronde, waarin waarschijnlijk Nieuw-Zeeland de tegenstander is.