Selectie Kinderen

Leiden

Wie deze zomer een nieuw uiterlijk wil, kan in Museum Boerhaave met een fototoestel nadenken over het ideale uiterlijk. Creëer een nieuwe look in de fotoworkshop Me, Myself & I en experimenteer met je uiterlijk. Eerst wordt de foto-expositie van Benetton-fotograaf Toscani bekeken om daarna een digitale extreme make over te maken. Op de fotoworkshop is plaats voor maximaal 10 kinderen tussen de 8 - 16 jaar. En kinderen van 4 - 8 jaar kunnen aanschuiven in de knutselwerkplaats. In het Anatomisch Theater zijn echte skeletten te zien en met karton en kleurpotloden kan een ontwerp voor een eigen theater worden gemaakt. Op 29 juli en 5, 12, 18, 19, 20 augustus van 13-16u. De workshops zijn gratis; een entreekaartje is voldoende (kinderen t/m 12 jaar gratis entree). Lange St. Agnietenstraat 10. Inl www.museumboerhaave.nl

Amstelveen

In het bezoekerscentrum van het Amsterdamse Bos wordt 26 juli van 14-15u een verhaal verteld over dieren die gaan picknicken in het bos. Daarna kunnen kinderen een dier maken van verschillende materialen. Res 020-5456100 (12-17u), Bosbaanweg 5. Inl www.amsterdamsebos.nl

Zwolle

Kinderen die het leuk vinden om te weten hoe mensen vroeger leefden, kunnen op drie woensdagmiddagen naar het Stedelijk Museum. In het gedeelte dat het Drostenhuis heet, ooit het huis van de drost van Coevorden en Drenthe in de zeventiende eeuw, liggen de stijlkamers en zijn exposities over de geschiedenis en archeologie van de stad. Na een rondleiding kunnen op 29 juli (stijl)kamers in een schoenendoos worden gemaakt (zelf een doos meenemen), 5 augustus: potjes kleien en 12 augustus schilderijenlijst versieren. Tussen 13-16u. Melkmarkt 41. Kosten: €7,50 per kind (incl. entree, limonade en iets zoets). Res 038 4214650, of via secr@stedelijkmuseumzwolle.nl.

Berg en Dal

Max is een jongetje van Surinaamse afkomst. Hij gaat logeren en neemt zijn koffer mee, waar hij niet alleen zijn eigen spullen instopt, maar ook attributen om te toveren. Met zijn toverkoffer gaat Max op zoek naar zijn roots. Op zondag 26 juli 14u gaat in het Afrika Museum het zomerfestival van start met de theatervoorstelling Max en zijn koffer. De voorstelling is afgeleid van het gelijknamige kinderboek en het publiek speelt de rol van Max. Glynis Terborg (schrijfster van het boek en de voorstelling) en Jetty Mathurin (actrice en cabaretière) spelen de moeder en de oma van Max. De voorstelling is geschikt voor kinderen van 4 t/m 8 jaar. Kosten: alleen de entree voor het museum. Het festival duurt nog t/m 30 augustus en sluit aan bij de expositie Roots & More,. Op zondagen is er theater, muziek en dans uit de Afrikaanse diaspora. Postweg 6. Inl www.afrikamuseum.nl/activiteiten.

Amsterdam

Terwijl onder science center NEMO in de IJtunnel het geluid overheerst van boormachines klinkt op het dakterras muziek van de Fanfare Concordia uit Ittervoort. Van 12u30-13u kunnen kinderen de muziekinstrumenten van de fanfare proberen en van 13-14u is het de beurt aan de fanfare om te repeteren voor hun deelname aan het Wereld Muziek Concours. En wie zondag zin heeft in Limburgse vlaai kan ook op het terras terecht. Oosterdok 2. Inl www.e-NEMO.nl

Zeist

De groep Torenhoog speelt popmuziek voor kinderen van alle leeftijden. Geen kinderachtige muziek, maar muziek met echte emoties en diepe grooves. Woensdagmiddag 29 juli om 14u30 treden ze op in het Slottuintheater. De toegang is gratis. Bij twijfel over het weer: infolijn: 030-6910465 en www.slottuintheater.nl.