Selectie Diversen

Den Haag

Zaterdag opent in de Haagse expositieruimte Nest het vierde Nestarchy-project, de Tuin der Lusten van kunstenaar René Jansen, met een optreden van de John Dear Mowing Club. De hele zomer zal Nest een mengeling zijn van moestuin, podium en stadspark. De toegang tot de tuin en alle optredens is gratis. Inl www.nestruimte.nl/tuinderlusten

Hoger Smilde

Voorafgaande aan het Derde Drentse Open-Dicht poëzie festival op zondag 16 augustus worden er dit jaar weer 4 maan-avonden georganiseerd. Avonden met gratis poëzie in de open lucht op de mooiste natuurlijke locaties in Drenthe. Op ma 27 juli om 20u30 in de Open dicht tuin, Vaartweg 95. Inl www.drentseopen-dicht.nl

Amsterdam

In juli en augustus is er een festival rondom Braziliaanse muziek. Kaarten à € 12,50 reserveren via www.roodebioscoop.nl. De concerten beginnen om 20u30, zaterdag 25 juli: Rogério Bicudo & Nelson Latif , vrijdag 31 juli: Clube da Música met Martin Fondse, Paulinho Paes, Roger Brito, Ernst Reijseger, Djoeke Klijzing, za 1 aug Clube da Música met Paulinho Paes, Roger Brito, Angelita Jimenez, Barockpuppies, Martin Fondse.

Goes

Op zondag 26 juli van 13-22u zal de Grote Markt in Goes voor de vijfde maal het decor vormen voor het gratis dance evenement Dancetour Goes 2009. Er komen bekende DJ’s als Marco V, Sunnery James, Samsobeats en Bates45. Net als voorgaande jaren krijgt ook dit jaar jong DJ talent weer de kans om op te treden tijden Dancetour Goes. Inl www.dancetour.nl

Otterlo

De tweede Zwoele Zomeravond in de beeldentuin van het Kröller-Müller Museum is op zaterdag 25 juli (16-20u30). Het programma biedt een mix van theater, muziek, literatuur, performances voor het hele gezin. Met optredens van: Joe Baele (BE), Radio Barkas, Waterlanders, Joke van Leeuwen, Anneke van Giersbergen, Totram Griebe, Miek Uittenhout, Hagar Peeters, Blote Badgast, Eva de Roovere (BE) en Zwoele Zomergasten Nathalie Bruys en Geert Jonkers. Er is eten en drank, maar zelf een picknick meenemen mag ook. Inl 0318-591241 en www.kmm.nl

Rotterdam

Ortel Zomercarnaval bestaat 25 jaar en deze zomer worden de twee belangrijkste muziekvormen uit het carnaval gecombineerd: brass en steel. Op de Coolsingel is op 24 juli (19u30) en 25 juli (15u30) een muziekspektakel met Mangrove Steel en Engine Room. Ook optredens o.a. op het Churchillplein van Yuri Buenaventura, Gente de Zona, Orquesta Pegasaya, Damaru, het 60-koppige sambaorkest Batala Giba en een Straatparade, de 2,5 km lange optocht van praalwagens en carnavalsgroepen. Inl www.zomercarnaval.com

Utrecht

Vroege vogels kunnen zondag 26 juli wandelen langs mooie architectuur in een ontwakende stad onder leiding van een gids van Architectuurcentrum Aorto. Start: 08u30 vanaf Aorta, Achter de Dom 14. Kosten: €7,50. Duur: 1 ½ uur. Res: tours@aorta.nu, 030-2321686 of aan de balie.

Leiden

Wie niet naar verre oorden op vakantie gaat kan tijdens de zomermaanden in de Hortus in 80 minuten de wereld bewandelen. Op donderdag- en vrijdagmiddag neemt een botanische reisleider ‘vakantiegangers’ mee op een wereldreis langs planten uit het Middellandse Zeegebied (olijven en oleanders), bomen uit het Verre Oosten (de Japanse Notenboom en de Japanse Kastanje), en waterplanten uit de Tropen. T/m 28 aug van 13u30-14u50. Kosten: entree + € 1,50. Res niet nodig, maar liever wel voor 5 of meer deelnemers (071-5275144). Rapenburg 73.