Sancties voor leger na brand Marseille

Sancties voor leger na brand Marseille Marseille, 24 juli. De brandweer bestrijdt de laatste resten van de brand in de omgeving van de Zuid-Franse havenstad Marseille. Het vuur ontstond woensdag en vernielde 1.300 hectare bos. De brand blijkt te zijn ontstaan als gevolg van een schietoefening van het Vreemdelingenlegioen, een onderdeel van het Franse leger. De Franse premier François Fillon heeft gisteren aangekondigd dat er sancties zullen volgen. Een adjudant van het Vreemdelingenlegioen is al geschorst. Ook de burgemeester van Marseille en de prefect van de regio reageerden verontwaardigd. De burgemeester bestempelde de schietoefening bij 32 graden en felle wind als „ongelooflijke idiotie”. Tweehonderd huizen en een bejaardentehuis zijn ontruimd. Er vielen geen slachtoffers. Foto AFP An aerial view taken on July 23, 2009 shows the outskirts of the French southern city of Marseille after being destroyed by a wildfire sparked by practice shelling by the military. The blaze, one of the worst to hit France in recent years, which forced the evacuation of a retirement home, hit the eastern Trois-Ponts suburb of the southern city on Wednesday, with scores of residents fleeing the flames. AFP PHOTO / POOL / IAN HANNING AFP