Real Madrid raakt zijn Nederlanders niet kwijt

Real Madrid heeft moeite de overbodige spelers in de selectie kwijt te raken. De Spaanse topclub wil graag af van onder anderen de Nederlanders Klaas Jan Huntelaar, Ruud van Nistelrooy en Royston Drenthe, maar kan voorlopig geen club vinden voor deze dure voetballers. Dat liet algemeen directeur Jorge Valdano op de website van de club weten.

Real Madrid gaf de voorbije maanden meer dan 200 miljoen euro uit aan spelers als Kaká, Cristiano Ronaldo en Karim Benzema. Trainer Manuel Pellegrini werkt momenteel met een selectie van bijna dertig man. „Maar we bevinden ons in een moeilijke markt en we zullen tot de laatste minuut van de transferperiode moeten werken om de spelers kwijt te raken die niet in de plannen van de coach voorkomen”, aldus Valdano.

Een transfer van Huntelaar naar VfB Stuttgart ketste gisteren af. „We wilden Huntelaar graag vastleggen, omdat hij met zijn spel goed in ons team zou passen”, aldus manager Horst Heldt. „Maar we willen niet aan het lijntje worden gehouden.”

Volgens Stuttgart had Huntelaar voor woensdagavond duidelijkheid moeten geven. Nu hij niet aan die deadline heeft voldaan, gaat de Duitse voetbalclub op zoek naar andere opties voor de spitspositie.

Ook de geplande overgang van Drenthe van Real naar Fiorentina is voorlopig nog niet rond. „In sommige gevallen weigeren de spelers en in andere gevallen hebben we geen aanbiedingen ontvangen”, verklaarde Valdano.

Pellegrini liet eerder al weten dat hij van de zes Nederlanders bij Real Madrid in ieder geval Wesley Sneijder graag wil behouden. Over de toekomst van Rafael van der Vaart en Arjen Robben heeft de clubleiding van de Madrilenen zich niet uitgelaten.

De koophonger van voorzitter Florentino Perez is volgens Valdano voorlopig gestild. „Alleen in exceptionele gevallen zullen we nu nog iemand aantrekken. De deur blijft normaal gesproken dicht totdat we wat spelers hebben verkocht.” (ANP)