Rabbi's VS vast voor witwassen

Vijf rabbi’s en drie burgemeesters uit de Amerikaanse staat New Jersey zijn gisteren gearresteerd op verdenking van politieke corruptie. Bij het federale onderzoek werden ook witwaspraktijken tussen de VS en Israël en illegale handel in menselijke nieren en namaak-designtassen ontdekt. Eén van de 44 gearresteerden is de burgemeester van Hoboken, Cammarano, die nog maar 23 dagen in functie was. Cammarano wordt verdacht van het aannemen van 25.000 dollar aan smeergeld, waarvan 10.000 vorige week donderdag. Meerdere ambtenaren en raadsleden lieten zich omkopen in ruil voor toestemming en voorrang voor projecten. In de staat New Jersey zijn sinds 2001 130 ambtenaren veroordeeld voor corruptie of hebben daarvoor schuld bekend. De zaak kwam aan het rollen door een infiltrant die tussen juni 2007 en juli 2009 3 miljoen dollar liet witwassen door een non-profitorganisatie die werd beheerd door rabbi’s in New York en New Jersey. (AP, Reuters)