Overige films

Hope Springs (Mark Herman, 2003, VS/Engeland). Romantische komedie waarin über-Brit Colin Firth als huilebalk met verbrijzeld hart naar Amerika vertrekt en daar in allerlei romantische verwikkelingen verstrikt raakt. Voorspelbaar en wat lamlendig, maar vooral leuk door het keer op keer beteuterde gezicht van Firth. Eén, 20.30-22.00u.

Siberia (Robert Jan Westdijk, 1998, Nederland). Tweede film van de regisseur van Zusje, Phileine zegt sorry en Het echte leven is een brutale en vormbewuste schelmengeschiedenis over de twee charmante Amsterdamse oplichters Hugo ‘Fuckboy’ (Hugo Metsers) en Goof (Roeland Fernhout). Liefde ontregelt hun praktijk van het versieren en beroven van rugzaktoeristes. Ned.3, 23.35-1.10u.

Om jag vänder mig om /Daybreak (Björn Runge, 2003, Zweden). Regisseur Runge zet zijn camera bovenop de gezichten van drie gezinnen. In het eerste is de vader een ambitieuze chirurg die flink vreemdgaat. In het tweede is de vader een sympathieke klusser die nooit nee kan zeggen tegen een opdracht en zo zijn gezin verwaarloost. Het derde gezin is gebroken: Olof heeft Anita verlaten voor een jongere vrouw. De film werkt langs drie lijnen naar een climax, er wordt gehuild en geschreeuwd, maar alle heftigheid laat onberoerd. Ned.2, 0.20-2.10u.