Obama belt honkballer

„Een ongelooflijke prestatie.” Met die woorden feliciteerde president Barack Obama van de Verenigde Staten pitcher Mark Buehrle van de White Sox met zijn ‘perfecte wedstrijd’ gisteravond na afloop van het duel in de Major League tegen Tampa Bay. De laatste ‘perfect game’ dateerde van vijf jaar geleden. Buehrle kreeg 27 slagmensen tegenover zich; geen van hen bereikte het eerste honk.

Obama, zelf een groot fan van de White Sox, zat in zijn limousine en was vanuit Cleveland op weg naar de luchthaven toen hij via e-mail op de hoogte werd gesteld van de prestatie van Buehrle. Daarop belde hij de werper, die op dat moment net een persconferentie gaf. In het vliegtuig naar Washington bekeek Obama opeen iPhone van een fotograaf beelden van de perfect game; de achttiende perfect game in de geschiedenis van het Noord-Amerikaans profhonkbal. Randy Johnson (Arizona) was in 2004 de laatste die dat presteerde. (ANP, AP)