Nederlandse zanger tekent bij Motown

BAARN. Zanger Waylon heeft als eerste Nederlandse soloartiest een contract getekend bij het Amerikaanse platenlabel Motown. Dat maakte zijn platenmaatschappij Universal Music gisteren bekend. Het debuutalbum van de Nederlander, Wicked Ways, verschijnt 28 augustus. Wicked Ways is geproduceerd door Martin Terefe en Sacha Skarbek, die eerder samenwerkten met zangers James Morrison en Jason Mraz. Waylon schreef een groot aantal nummers samen met de muziekproducers en sessiemuzikanten en werkte vervolgens vier maanden aan zijn debuutalbum in London. De cd kwam via Universal uiteindelijk bij Motown terecht. Waylon kreeg nationale bekendheid toen hij tweede werd in de tv-talentenjacht Holland`s Got Talent van SBS6.

Bekijk en beluister Waylon via nrcnext.nl/links