Louter innemende etterbakken

web

Comment je me suis disputé... (Ma vie sexuelle)

Regie: Arnaud Desplechin € 5,00 ****

Wie Un conte de Noël van Arnaud Desplechin in de bioscoop of op dvd een goede film vond, moet zich vooral Comment je me suis disputé... (Ma vie sexuelle) uit 1996 niet laten ontgaan. Die film is nu, samen met andere van Desplechin en met Engelse ondertitels, voor een zacht prijsje te zien op de aardige betaalsite The auteurs. (theauteurs.com), onder de Engelse titel My sex life (how I got into an argument). In deze film al laat Desplechin het liefde- en familieleven zien als zo’n beetje de hel op aarde, bevolkt door louter innemende etterbakken. Hoofdrolspeler Mathieu Amalric zet met brille een zelfingenomen jongeman neer, die met grote hardnekkigheid stapelverliefd blijft op een vrouw die eigenlijk niet van hem wil weten, en met wie hij ook eigenlijk niets wil, omdat ze de vriendin is van zijn beste vriend. Maar de glansrol in deze drie uur durende film is voor de immer fascinerende Emmanuelle Devos, die de versmade en aanbiddelijke geliefde speelt, bij wie na het krijgen van de bons de menstruatie ophoudt.

    • Raymond van den Boogaard