Groot-Brittannië

Londen Madeline uit Brighton maakte een fotoreeks van Trafalgar Square onder de sterrenhemel. Om twee uur ’s nachts nam fotografe Candice haar plaats voor een dansuitvoering met sjaals in. Een uur later stond student Heather Knight er als gigantische duif. Dit zijn de nieuwe ‘monumenten’ in een kunstwerk van Anthony Gormley die deze zomer op de vierde plint van Trafalgar Square staan. Honderd dagen lang wordt er elk uur wel iets uitgevoerd, gedemonstreerd, muziek gemaakt, gestaan en gezeten. T/m 14 okt, Antony Gormley: One & Other, www.london.gov.uk/fourthplinth Scott Illman, 34-year-old bar owner, stands on the Fourth Plinth as he participates in British sculptor Antony Gormley's work One & Other in Trafalgar Square, central London, Monday, July 6, 2009. One & Other is conceived as a portrait of Britain in 2009, and will run from July 6 for 100 days as part of the rolling program of contemporary art commissions for the empty Fourth Plinth in Trafalgar Square. Every hour, 24 hours a day for 100 days, a different person will take their place on the plinth as a continuous monument in time. The project is commissioned by the Mayor of London. (AP Photo/Akira Suemori) AP

Londen

Madeline uit Brighton maakte een fotoreeks van Trafalgar Square onder de sterrenhemel. Om twee uur ’s nachts nam fotografe Candice haar plaats voor een dansuitvoering met sjaals in. Een uur later stond student Heather Knight er als gigantische duif. Dit zijn de nieuwe ‘monumenten’ in een kunstwerk van Anthony Gormley die deze zomer op de vierde plint van Trafalgar Square staan. Honderd dagen lang wordt er elk uur wel iets uitgevoerd, gedemonstreerd, muziek gemaakt, gestaan en gezeten. T/m 14 okt, Antony Gormley: One & Other, www.london.gov.uk/fourthplinth