Frankrijk

Het Musée Gadagne van Lyon toont na een gigantische restauratie van tien jaar opnieuw zijn schatten. Zijn belangrijkste schat? Het gebouw: een oker en roze renaissance bouwwerk met wenteltrappen en gebeeldhouwde plafonds in het hartje van het oude Lyon. Doeken, beelden en voorwerpen uit de 16de t/m de 21ste eeuw vertellen over de geschiedenis van Lyon. En uniek is de marionettencollectie uit de hele wereld waaronder de originele, onvermijdelijke Guignol die in 1808 door de Lyonees Laurent Mourguet geschapen werd. www.museegadagne.com

Lyon

Het Musée Gadagne van Lyon toont na een gigantische restauratie van tien jaar opnieuw zijn schatten. Zijn belangrijkste schat? Het gebouw: een oker en roze renaissance bouwwerk met wenteltrappen en gebeeldhouwde plafonds in het hartje van het oude Lyon. Doeken, beelden en voorwerpen uit de 16de t/m de 21ste eeuw vertellen over de geschiedenis van Lyon. En uniek is de marionettencollectie uit de hele wereld waaronder de originele, onvermijdelijke Guignol die in 1808 door de Lyonees Laurent Mourguet geschapen werd.

www.museegadagne.com