Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Politiek

Eerste test voor regering Zuma

Inwoners van de Zuid-Afrikaanse township Siyathemba zingen protestliederen tijdens een demonstratie voor betere publieke dienstverlening. In vier dagen tijd zijn in de township meer dan 100 mensen gearresteerd. Velen raakten gewond. De nieuwe regering van president Zuma dreigde gisteren harder op te treden. De rellen volgen op stakingen van Zuid-Afrikaanse arbeiders voor loonsverhoging. (Foto AFP) Residents from Siyathemba township in Balfour, in Mpumalanga region, chant revolutionary songs on July 23, 2009 during their protest march against service delivery in their area. Its been four days since the township erupted in flames, more than 100 people have been arrested and many more injured. Violent demonstrations against shoddy public services spread across townships in South Africa, as President Jacob Zuma's new government, today, warned protesters they must respect the law. AFP PHOTO/ PABALLO THEKISO
Inwoners van de Zuid-Afrikaanse township Siyathemba zingen protestliederen tijdens een demonstratie voor betere publieke dienstverlening. In vier dagen tijd zijn in de township meer dan 100 mensen gearresteerd. Velen raakten gewond. De nieuwe regering van president Zuma dreigde gisteren harder op te treden. De rellen volgen op stakingen van Zuid-Afrikaanse arbeiders voor loonsverhoging. (Foto AFP) Residents from Siyathemba township in Balfour, in Mpumalanga region, chant revolutionary songs on July 23, 2009 during their protest march against service delivery in their area. Its been four days since the township erupted in flames, more than 100 people have been arrested and many more injured. Violent demonstrations against shoddy public services spread across townships in South Africa, as President Jacob Zuma's new government, today, warned protesters they must respect the law. AFP PHOTO/ PABALLO THEKISO AFP