Doornroosje en de zwaantjes

Deze week staat in Carré het Mariinski Ballet (Kirov) uit Sint-Petersburg, schatbewaarders van het romantisch-klassieke ballet in zijn zuiverste vorm. De Russen dansen vier avondvullende, verhalende balletten uit eigen stal. Vanavond is Romeo en Julia (Lavrovsky/ Prokovjev) nog te zien. Op 25 en 26 juli volgt Het Zwanenmeer (Petipa en Ivanov/Tsjaikovsky) en 28, 29 en 30 juli Doornroosje (Petipa/ Tsjaikovsky). De groep besluit op 31 juli en 1 augustus met de iets minder bekende komedie Don Quichote (Gorsky/ Minkys). Inl www.theatercarre.nl.

Amsterdam

Deze week staat in Carré het Mariinski Ballet (Kirov) uit Sint-Petersburg, schatbewaarders van het romantisch-klassieke ballet in zijn zuiverste vorm. De Russen dansen vier avondvullende, verhalende balletten uit eigen stal. Vanavond is Romeo en Julia (Lavrovsky/ Prokovjev) nog te zien. Op 25 en 26 juli volgt Het Zwanenmeer (Petipa en Ivanov/Tsjaikovsky) en 28, 29 en 30 juli Doornroosje (Petipa/ Tsjaikovsky). De groep besluit op 31 juli en 1 augustus met de iets minder bekende komedie Don Quichote (Gorsky/ Minkys).

Inl www.theatercarre.nl.