Bestendiger

Het wisselvallige weer van de afgelopen dagen wordt langzaam maar zeker ingeruild voor droger en bestendiger weer. In de loop van volgende week wordt zelfs op een aantal plekken de zomerse 25 graden gehaald. Tot nu toe hadden lagedrukgebieden vrij baan om vanaf de oceaan over Nederland te reizen met flinke hoeveelheden regen. In de loop van zaterdag breidt het hogedrukgebied dat nu nog boven Spanje ligt, zich uit met een uitloper over Nederland, waardoor de zomer meer ruimte krijgt. Voordat het zo ver is, gaan we eerst nog naar de nacht met vooral buien in de kustprovincies. In het binnenland is het meest droog met een aantal opklaringen. Het kwik daalt naar een graad of 13 en tegen de ochtend trekt de wind langs de kust weer aan. Morgenochtend staat er een vlagerige wind, kracht 5 langs de kust, en vallen er buien door het hele land, maar de uitloper van hoge druk onderdrukt de buiigheid uiteindelijk en zwakt ook de wind af. Eerst wordt het in Zeeland droog met zonnige perioden. In de loop van de dag verbetert het weer vanuit het zuidwesten op steeds meer plekken. De noordoostelijke provincies houden tot ver in de middag last van buien. Met 18 tot 22 graden is het warmer dan vandaag. Zondag verloopt overwegend droog met meer zon. Op maandag vallen er wel een aantal buitjes. Woensdag is het 26 graden in zuidelijk Nederland.