6 redenen om tv te kijken

Über-Brit Firth in Amerika

1 quiz over exen

Wie is mijn ex?

Vrijdag, Ned.3, 20.35-21.05u.

Eerste aflevering van een zesdelige zomerquiz die draait om de vraag wie ware de ex is van een kandidaat. Chantal Janzen presenteert de quiz, die losjes gebaseerd is op de legendarische tv-show Wie van de drie. Vast panellid is Ruben Nicolai.

2 To America

Hope Springs

Vrijdag, België 1, 20.30-22.00u.

Romantische komedie waarin de über-Brit Colin Firth met een gebroken hart naar Amerika vertrekt; een radicale daad voor een Engelsman. Aan de andere kant van de oceaan raakt hij in allerlei nieuwe romantische verwikkelingen verstrikt. Voorspelbare film, maar toch leuk door de beteuterde uitdrukkingen op het gezicht van Firth. (Mark Herman, 2003)

3 advocaten

Justice

Vrijdag, Net 5, 21.25-22.25u.

Eerste aflevering van deze Amerikaanse advocatenserie, waarin vier verschillende advocaten van een kantoor in Los Angeles worden gevolgd. Ron Trott is een mediabespeler, Tom Nicholson is goed met de jury, Luther Graves bekijkt de zaken van twee kanten en Rebecca Tuller doet de kruisverhoren. Aan het einde van iedere aflevering wordt in een terugblik duidelijk of de verdachte wel of niet schuldig is.

4 twee eikels

Siberia

Vrijdag, Ned.3, 23.35-01.10u.

Twee vervelende Amsterdamse jongens, Hugo en Goof, verleiden vrouwelijke toeristen en beroven ze vervolgens van hun geld en paspoort. Siberia is vlot gefilmd en de muziek van Junkie XL legt harde en spannende accenten, waar de film die nalaat. (Robert Jan Westdijk, 1998)

5 Schudden

Zomercarnaval

Zaterdag, Ned. 1, 18.55-20.00u.

Liveverslag van de jubileumeditie van het Ortel Mobile Zomercarnaval vanuit Rotterdam. Het festival vindt dit jaar voor de 25ste keer plaats. Meer dan 2.000 deelnemers in kostuums, praalwagens en verschillende muziekwagens trekken met orkesten en dj’s door Rotterdam. Quintis Ristie en Ongi, de neef van cabaretier Jandino Asporaat, doen verslag tussen de deelnemers. Presentatie: Jörgen Raymann en Jandino Asporaat.

6 Melodrama

Simon Birch

Zaterdag, Ned. 2, 22.50-00.40u.

Tearjerker over jongeman met groeistoornissen. De film concentreert zich op de jeugdjaren van Simon (Ian Michael Smith) en zijn beste vriend Joe (Joseph Mazzello) in het New Hampshire van de jaren zestig. De kleine, vertederende filosoof van twaalf meent dat God iets bijzonders met hem voorheeft. Het verhaal wordt verteld door de volwassen Joe, een rol van Jim Carrey. (Mark Steven Johnson, 1998).