Zij zagen het wel

Zij zagen het wel Vlnr boven: Dhaka(Bangladesh)/Allahabad(India)/Bankok(Thailand). VLNR Onder: Varanasi(India)/Thimphu(Bhutan)/Taiyuan(China). Honderden miljoenen mensen in Azië bekeken gisteren de langste totale zonsverduistering van de eeuw. In China duurde het fenomeen het allerlangst, ruim zes minuten. Maar door het dichte wolkendek was er op veel plaatsen in China weinig te zien en waren duizenden buitenlandse toeristen voor niets afgereisd. Volgende kans: Australië 2012. Foto’s Reuters, AFP, AP People use solar viewers to view a partial solar eclipse at the national parliament complex in Dhaka July 22, 2009. A total solar eclipse on Wednesday swept across a narrow swathe of Asia, where hundreds of millions of people watched the skies darken, though in some places thick summer clouds blocked the sun. REUTERS/Andrew Biraj (BANGLADESH) REUTERS