Voorkeur Radio, televisie en internet

actualiteiten

EénVandaag. Aandacht voor de schimmige wereld van de commerciële duikindustrie. Hoe zit het met de kwaliteit van de duikscholen en -instructeurs? Of maken amateurduikers er zelf een potje van? Ned.1, 18.15-18.40u.

Netwerk. Over verkrottende kernen van Noord-Friese kustdorpen die voor de omwonenden en nieuwe ingezetenen een bron van ergernis zijn. Ned.2, 20.25-20.50u.

Nova. Aandacht voor de jaarcijfers van de DSB Bank, becommentarieerd door Jaap Koelewijn (hoogleraar Nyenrode), uitspraken in de afluisterzaak van De Telegraaf tegen de staat en vice versa en de dalende populariteit van Barack Obama. Ned.2, 22.15-22.40u.

informatief

NCRV Natuurlijk - Op reis met Van Rossem. Waarin historicus Maarten Van Rossem door het Nederlandse cultuurlandschap reist. Onderweg ontmoet hij mensen die hem vertellen over de geschiedenis van en de invloeden op het land. Ned. 2, 19.55-20.25u.

Noorderlicht nieuws. Wetenschapsnieuws over een robothand, een golfbreker en de wederopstanding van een plant. Astrofysicus Simon Portegies Zwart over de broers en zussen van de zon en zijn onderzoek naar donkere materie. Ned. 3, 20.30-21.00u.

Sterren op het doek: Carry Tefsen. Bekende Nederlanders worden geportretteerd door drie kunstenaars. Ondertussen praat Hanneke Groenteman met hen. Vandaag Carry Tefsen in het decor van Zeg ’ns Aaa. Ned.2, 20.50-21.30u.

De schaduw van het kruis: Wachten op een wonder. Waarin Jan Leyers per motorfiets Libanon doorkruist. Over de geschiedenis van kruisvaarders en christenen en de priester van Sour die met zijn parochianen op zee gaat vissen. Canvas, 21.15-21.55u.

Koppen XL: De moord op Caroline Dickinson. De Engelse Caroline Dickinson werd in juli 1996 tijdens een schoolreisje in Frankrijk vermoord. Vijf jaar later werd de dader, een seriemoordenaar, gevonden in Amerika. België Eén, 21.05-21.40u.

documentaire

See you in Vegas: Droom en werkelijkheid van illusionist Hans Klok. Documentaire van Antoinette Beumer en Maaik Krijgsman volgt Hans Klok op weg naar het wereldpodium. Hij tekent een contract met Joop van den Ende en geeft zijn familiebedrijf op. Lukt het hem om trouw te blijven aan zijn naasten? Ned. 1, 20.30-21.52u.

Holland Doc: My second Life. Documentaire onderzoekt het leven van Molotov Alva uit Californië, een man die spoorloos verdwijnt uit het echte leven en plotseling opduikt in de virtuele wereld. Hier is alles gecreëerd, je kunt zijn wie je wilt en alles is er te koop. Ned.2, 22.40-23.40u.

amusement

Andermans veren. Cabaretprogramma met vandaag: handhaven van regels, misbruik van macht en het tarten van het gezag. Met fragmenten van Najib Amhali als wildplasser, André van Duin kampt met legerprotocollen en Waardenberg & De Jong als arrestatieteam. Ned.2, 21.30-22.00u.

Zwarte Cross. Verslag van het Zwarte Cross Festival te Lichtenvoorde (‘Het beste festival van Nederland’ aldus het Muziek Centrum Nederland) dat een combinatie biedt van muziek, theater, stunts en humor. Met o.a. Willie Wartaal (De Jeugd van Tegenwoordig), Annemieke Schollaardt (3FM-dj), André Manuel (cabaretier), Roos Rebergen (Roosbeef) en Bennie Jolink (Normaal). Ned.3, 23.00-23.40u.

Ronde van Frankrijk

Tourjournaal. Reportages uit de Ronde van Frankrijk, met een verslag van de 18de etappe, een individuele tijdrit in en om Annecy van 40,5 km. Ned.3, 19.30-19.55u.

Studio Sportzomer ‘De Avondetappe’. Met zangeres en actrice Ricky Koole en muziekkenner Leo Blokhuis en een reportage over Robert Gesink die het WK-parcours in Zwitserland (Mendrisio) verkent. Ned.1, 22.55-23.50u.

radio

Zomeravonden. Wim Noordhoek spreekt met schrijver en tv-columnist Désanne van Brederode tijdens een wandeling. Over het hebben of niet hebben van een mening. Radio 6, 19.02-22.00u.

OBA Live. Gesprek met oud-GroenLinks-politicus Ina Brouwer. Zij werkte onder andere bij het ministerie van Sociale Zaken als directeur emancipatie. Hoe kijkt zij aan tegen de huidige linkse politiek? En tegen het ‘glazen plafond’? Radio 5, 19.02-21.00u.