Verbetering

Na een zeer wisselvallige periode komt de atmosfeer door toedoen van een hogedrukgebied vanaf komend weekeinde tot rust. Het wordt zonniger en na zondag ook een paar dagen een stuk warmer. Maar vannacht komen eerst nog nieuwe buien opzetten vanaf de Noordzee. In eerste instantie hebben daar alleen de kustprovincies mee te maken. Daar kan het ook tot onweer komen. Morgen breiden de buien zich vrij vlot over het hele land uit. Plaatselijk zijn de buien zwaar met wederom serieuze hoeveelheden regen. Bovendien gaan sommige buien vergezeld van onweer. Tussen de buien door komt de zon soms even goed door. Tijdens die momenten stijgt het kwik in de middag tot maximaal 20 graden. De wind waait uit zuidwestelijke richting en is meest matig van kracht.

Zaterdag bouwt een hogedrukgebied zich op boven Frankrijk. Een uitloper over Engeland onderdrukt de onstabiliteit in de middag. ’s Ochtends kunnen er in het oosten en noorden nog wel een paar buien vallen. Met flinke zonnige perioden in de middag wordt het circa 20 graden. Zondag blijft het droog, met redelijk veel zon en een zwakke zuidwestelijke wind. De middagtemperatuur stijgt naar 20 tot 23 graden. Maandag is het nog iets warmer, met in het binnenland mogelijk zomerse temperaturen van 25 graden. Er is tijdelijk wel iets meer bewolking, met een geringe kans op een bui.