Staphorst laat gebruiken zien

Staphorst laat gebruiken zien Staphorst, 23 juli. Klederdrachtpresentatie bij Museumboerderij Staphorst, gisteren tijdens de eerste Staphorstdag. Het hoog opgestoken haar is door een zwarte rol, de zogeheten ‘nette’, gevlochten. Meisjes dragen het haar op deze manier van hun eerste tot hun zesde. Daarna krijgen ze een oorijzer en verdwijnt het haar - doordeweeks - onder een ‘stipwerkmuts’. De Staphorsterdagen beginnen traditioneel met roggemaaien en -dorsen. Op woensdag 29 juli en woensdag 5 augustus zijn de tweede en derde Staphorstdag. Foto WFA WFA27T:STAPHORST SHOWT KLEDERDRACHT:STAPHORST;22JUL2009- Aan de blikken van deze kinderen te zien stralen ze geen vreugde uit op de eerste Staphorsterdag. De kinderen showden woensdagmiddag de Staphorster klederdracht bij het plaatselijk museum. Dit is altijd een hoogtepunt van de Staphorsterdagen. De kinderen en ook de volwassenen laten dan aan de aanwezigen zien wat voor de klederdracht voor Staphorst betekend en wat het voorstelt. WFA/hm/str.Harm Meter METER, HARM;WFA