Russische atletes bijna drie jaar niet in actie na manipulatie

ZÜRICH. Zeven Russische atletes die hebben gemanipuleerd bij dopingcontroles zijn voor twee jaar en negen maanden geschorst. Dat bepaalde sporttribunaal CAS gisteren. De internationale atletiekfederatie (IAAF) had de atletes Olga Jegorova, Svetlana Tsjerkasova, Joelia Fomenko, Goelfia Chanafejeva, Tatjana Tomasjova, Jelena Soboleva en Daria Pisjtsjalnikova in augustus 2008 al voorlopig geschorst. Ze konden daardoor niet meedoen aan de Olympische Spelen. Uit de controles kwamen afwijkende DNA-resultaten naar voren, hetgeen erop duidde dat urinemonsters waren verwisseld. De Russische bond bevond de zeven schuldig en sloot hen voor twee jaar uit. De straf die het CAS oplegde viel dus hoger uit. Bovendien worden behaalde resultaten geschrapt.