Politie legt beslag op café uit Fellini`s film `La Dolce Vita`

ROME, 23 juli. - De Italiaanse politie heeft gisteren beslag gelegd op Café de Paris in Rome, bekend uit Federico Fellini`s film La Dolce Vita (1960). Dat gebeurde tijdens een grote actie tegen de Calabrische maffia `Ndrangheta. Ook andere etablissementen, panden en luxe auto`s in de buurt van de Via Veneto in de Italiaanse hoofdstad werden geconfisqueerd. De totale waarde van de maffiabezittingen bedraagt ongeveer 200 miljoen euro. De operatie was vooral gericht tegen de maffiafamilie Alvaro, die veel geld in de restaurantsector in het historische centrum van Rome heeft geïnvesteerd. De familie zou vorig jaar Café de Paris hebben gekocht voor ruim 6 miljoen euro. Het café mocht gisteren na een huiszoeking weer open gaan. De autoriteiten hebben een tijdelijke manager aangesteld.