Overige films

What Dreams May Come (Vincent Ward, 1998, VS). Melange van new-age-filosofie en stokoude romantiek beoogt ‘het rijk van de metafysica in film te verkennen’. Het resultaat is een wonderlijk moderne variant van de mythe van Orpheus en Eurydice, in een vormgeving die zich vooral baseert op de 19de eeuwse schilderijen van Caspar David Friedrich. In het hiernamaals probeert Robin Williams zich te herenigen met zijn eveneens overleden vrouw en kinderen. RTL8, 20.30-22.35u.

The Pink Panther (Shawn Levy, 2006, VS). Deze recente Panther-komedie kan niet tippen aan de door Blake Edwards geregisseerde kolderreeks met Peter Sellers als inspecteur Clouseau. Steve Martin is veel te blij met zichzelf om een shabby inspecteurtje in een beige regenjas te spelen. De nukkige somberheid van Sellers wordt node gemist, hoewel moet worden gezegd dat Kevin Kline als ambitieuze hoofdinspecteur Dreyfus erg goed is. Veronica, 20.30-22.20u.

Les petites couleurs (Patricia Plattner, 2002, Zwitserland/Frankrijk). Zwitserse tragikomedie die het hart aangenaam verwarmt. In deze film ontwikkelt een kapster (Anouk Grinberg) die bij een vreselijk man is weggelopen een nieuw levensperspectief in het motel van Bernadette Lafont. TV5, 21.00-22.35u.